Tilde & Jonna hjälpte

Efter vad Malin gjorde för Mikaela blev Tilde inspirerad och tog med Jonna på tåget och hjälpte en kvinna som hon verkligen kände var i behov av lite extra just nu. Självklart var också detta en kvinna med EDS! Vi i projektet hoppas att detta är något vi kan anamma och fortsätta att göra framöver. 🙂 /Fanny

Tildes text om det hela:

Det var några dagar innan julafton som jag, Tilde Järlesäter fick ett mycket berörande samtal från en kvinna som också lever med EDS. Kvinnan kommer att vara anonym i denna text men vi kan kalla henne för Sofie. Hennes son hade berättat om mig och projektet #fightforeds, som de båda vad väldigt imponerade av. Sofie berättade för mig om hur illa behandlad hon har blivit inom både sjukvården, olika myndigheter och även resten av samhället. Så illa att hon nästan tappat hoppet. Hon berättade också om sin son som hade blivit gravt mobbad i princip hela sitt liv. Idag är han 10 år och lever i ständig rädsla. Sofie och hennes son har blivit misshandlade både psykiskt och fysiskt i nästan 10 år. Den ekonomiska situationen ligger dessutom i stor kris. Vi utesluter detaljer eftersom Sofie känner sådan rädsla för hela samhället.

Jag minns att jag satt i soffan, lyssnade på hennes berättelse och bara kände sådant fruktansvärt medlidande. Hur kan samhället fungera såhär? Hur kan människor ha mage till att behandla andra på detta viset? Jag förstår inte det, har aldrig gjort och kommer aldrig att göra. Därför kände jag direkt att jag verkligen ville hjälpa Sofie och hennes söner. Men hur? Hur ska JAG kunna hjälpa denna familj? Som en 19 årig tjej kan jag ärligt talat säga att jag inte har mycket koll på dessa myndigheter. Sjukvården får jag själv ständigt kämpa med och kommer absolut inte kunna förändra den under en natt. Den ekonomiska krisen då? Med mitt studiebidrag på 1050 kronor i månaden kan jag inte göra mycket.. Jag kom snabbt fram till att jag inte kan göra allt på egen hand så jag startade en hemlig grupp på facebook där jag berättade lite om Sofie, även anonymt där. Jag avslutade med att jag verkligen vill hjälpa henne på något sätt och att mitt förslag var att vi alla skulle kolla hemma om det fanns något som vi inte använde längre och eventuellt om några ville skicka över en slant som jag sedan skulle ge till kvinnan. I samma veva frågade jag även Jonna Balogh om hon var sugen på att hjälpa mig, bjuda in vänner i gruppen och sedan åka till Sofie med alla grejer som vi fått in. Utan den minsta tvekan tackade hon ja och bjöd in ett flertal vänner. Det blev en stor succé och vi fick in otroligt många och fina grejer, även 2500 kronor! Jag vet att detta inte kommer att rädda hennes situation men vi startade hennes år lite bättre. Vi fick henne att känna lite mer hopp för samhället och vi fick hennes son att tycka att den dagen var den bästa i hans liv.

Jag vill tacka alla som hjälpte mig och Jonna med detta. Även Sofie vill tacka alla. Hon har många gånger ringt och sagt att hon inte vet hur hon ska tacka oss tillräckligt, så alla ni som har hjälpt oss- ta åt er! Ni är fantastiska allihop och jag är otroligt glad över att vi starta året på det här viset. Tack!

tilde jonna bil
Detta är en bild från bagageutrymmet i en fullpackad minibuss 🙂 Tack för hjälpen!

tildes brev 1

Tildes brev till kvinnan 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s