Ehlers-Danlos Syndrom

Här kommer lite kort information:
EDS är en förkortning av Ehlers-Danlos syndrom som är en ärftlig bindvävssjukdom som finns i flera typer. De vanligaste är hypermobilitetstypen, klassisk och vaskulär

Vad kännetecknar sjukdomen?
Överrörlighet, glappiga leder som kan luxera/subluxera, vi har ofta värk i leder, muskler och nervsmärta, vi blir lätt trötta och utmattade då våra muskler jobbar upp till 300% hårdare för att hålla lederna på plats. Många får lätt blåmärken, blöder lätt, läker dåligt, har mjuk,degig eller töjbar hud, vi är ofta svåra att sy, vi reagerar annorlunda på smärtlindring de flesta får inte alls den utlovade effekten och vissa blir istället väldigt dåliga av väldigt lite. Lokalbedövning undrar många av oss EDSare, vad är det? Det biter nämligen dåligt eller inte alls på oss. Vanligt är också att vi får följdsjukdomar så som dysatuonomi/POTS, sköldkörtelsjukdomar, mag- och tarmsjukdomar, nervskador av alla luxationer och saker som hamnar i kläm, diskbråck och artros mm.

Undrar ni över något, fråga oss för det är precis vad vi vill!

Vill ni läsa mer så kolla här
http://www.ehlers-danlos.se/index.php?ID=20000
http://www.socialstyrelsen.se/ovanligadiagnoser/ehlers-danlossyndrom#anchor_0

Och vill ni veta hur det är att leva med EDS då är det bara o följa oss på våra instagram-sidor eller bloggar!

Vi vill även förtydliga att vi är en fristående ideell organisation och har inget med någon annan att göra, även om vi hänvisar till fakta på vissa sidor eller folks tankar och upplevelser med att leva med EDS, så är vi en helt fristående grupp! Vi uppskattar att ni tar er tid att kolla på vår sida och har ni synpunkter eller idéer eller om ni ser något fakta fel så blir vi glada om ni skickar ett pm antingen här på sidan eller till någon av oss admins tag i det så fort vi kan!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s